Un robot umanoid a fost expus la Conferinţa Global Futures 2045 de la New York. Robotul a fost realizat de către un japonez de la Universitatea din Osaka.
Hiroshi Ishiguro, directorul Laboratorului de Robotică Inteligentă de la Universitatea din Osaka dezvoltă de câţiva ani roboţi care seamănă foarte mult cu oameni. La congresul din New York, Ishiguro s-a expus pe sine, dar în varianta robotică. Androidul clipea, respira şi se comporta ca un om.
Robotul era controlat printr-o telecomandă de către un coleg al lui Ishiguro, cercetătorul japonez spunând că ar putea să trimită robotul pentru a ţine cursuri pe scenă, deoarece oamenii ar accepta un robot mai uşor dacă acesta ar avea o faţă umană.
Ishiguro a mai realizat şi un alt robot, sub forma unei femei, pe care l-a afişat într-o vitrină, scrie livescience.com.
Ce alţi roboţi a mai realizat japonezul?
Hiroshi Ishiguro nu este un novice în realizarea roboţilor care seamănă foarte bine cu oamenii. El a realizat chiar o piesă de teatru ţinută de către androizi. Iniţial, Ishiguro a făcut roboţii prea mult după asemănarea oamenilor, dar a încercat să atingă perfecţiunea. Din acest motiv, roboţii nu dădeau impresie de "omenie#. Aşadar, a început să pună tot felul de expresii foarte omeneşti. De exemplu, robotul de la New York era mereu încruntat.
Faima lui Ishiguro poate veni de la Geminoid F. F-ul vine de la femeie, iar robotul este numit în Japonia "robotul iubirii". Geminoid F a fost realizat după un joc de pe Nintendo, care simula o poveste de dragoste de la liceu. Robotul a fost atât de bun, încât multora le este frică de faptul că bărbaţii din Japonia s-ar putea îndrăgosti de androizii-femei.