Cireşele, fructe gustoase pe care omul le consuma de secole, sunt bogate în vitamine, minerale şi antioxidanţi, astfel încât aduc multe beneficii sănătăţii.
Ştiaţi că, asemenea căpşunelor sau merelor, mâncând cireşe vă albiţi dinţii?
Cireşele conţin antioxidanţi şi substanţe active care detoxifică organismul şi menţin sănătatea celulelor organismului, prevenind astfel mutaţiile celulare şi apariţia cancerului.
Cei care lucrează mult fizic, stau mult în picioare sau din contră, stau mult pe scaun, precum şi cei care practică sportul de performanţă se pot bucura de beneficiile "antidurere" ale cireşelor.
Cireşele scad colesteolul din sânge, ajutând astfel la prevenirea bolilor cardiovasculare, a aterosclerozei, a infarctului miocardic şi a accidentelor vasculare cerebrale. Consumate zilnic în sezonul lor, cireşele scad incidenţa bolilor specifice sezonului cald.
Cireşele au efecte pozitive asupra somnului, înlăturând insomniile şi ajutând persoana în cauză să se odihnească mai bine. Astfel somnul este mai lung, mai liniştit şi mai odihnitor. Cireşele sunt indicate şi celor care se plâng de coşmaruri.
Ciresele sunt indicate şi hepaticilor, astfel persoanele care suferă de afecţiuni ale ficatului pot face o cură intensă de cireşe, consumând în fiecare zi două ceşti de cireşe pe stomacul gol.
Litiaza renală, microlitiaza renală sau patologii cunoscute în limbajul popular ca "pietre la rinichi" sau "nisip la rinichi" sunt combătute consumând zilnic o cană de ceai de cozi de cireşe. La 250 ml de apă fierbinte se adaugă o linguriţă cu vârf de cozi de cireşe mărunţite. Îndulciţi cu miere!
Prin conţinutul ridicat de antioxidanţi, dar şi de vitaine, minerale şi oligoelemente, cireşele ajută celulele corpului să trăiască mai mult şi să îşi menţină funcţiile specifice.
Cireşele apar în sezonul cald, tocmai când organismul nostru e