Numărul sucevenilor cu intoxicaţii produse de ciuperci creşte de la o zi la alta. Sâmbătă, alte trei persoane au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă după ce au mâncat ciuperci otrăvite şi li s-a făcut rău. Doi dintre pacienţi sunt membri ai aceleiaşi familii, mamă şi fiu, băiatul fiind internat în stare gravă, la Reanimare.
În ultima săptămână, 12 suceveni au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava cu simptome de dureri abdominale, greaţă şi vărsături din cauza intoxicaţiei cu ciuperci, iar medicii se aşteaptă ca numărul pacienţilor să se menţină ridicat şi în perioada următoare, având în vedere că sezonul este de-abia la început.
Ultimele cazuri, înregistrate sâmbătă şi internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă, au fost la o femeie de 50 de ani, Ana R., şi la un adolescent de 18 ani, Sorin R., ambii din Volovăţ, mamă şi fiu. În timp ce femeia a fost internată la secţia Medicală, băiatul a ajuns la Reanimare, starea sa de sănătate fiind gravă din cauza otrăvii care i-a pătruns în sânge.
Un alt caz semnalat sâmbătă a fost cel al unei tinere de 22 de ani, Daniela U., din Hânţeşti, care după acordarea primelor îngrijiri medicale la Spitalul Judeţean de Urgenţă a plecat la domiciliu.
Specialiştii DSP recomandă consumul exclusiv de ciuperci din cultură şi nu din flora spontană a pădurilor
Pentru prevenirea incidentelor provocate de consumul de ciuperci de origine necontrolată, specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava recomandă populaţiei să nu consume ciuperci cumpărate la colţ de stradă ori culese din pădure, chiar dacă ştiu să le deosebească pe cele comestibile de cele otrăvitoare, se arată într-un comunicat al instituţiei.
Intoxicaţiile de ciuperci se produc accidental, prin consumarea de ciuperci recoltate din flora spontană, şi pot fi cauzate atât de nedeosebirea corectă a tipurilor de ciuperci, cât şi