La 15 ani neîmpliniți, Gabriel Bitan câștigă concursuri atletice la săritura în lungime concurând cu sportivi mai mari decât el. Luna viitoare va participa în Olanda la Festivalul Olimpic al Tineretului European și-și dorește o medalie pentru România
Gabi, în luptă cu recordurile
Sursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU
Sprintul, una din „cheile” unei sărituri reușite
Atenție, sare Gabi Bitan!
În octombrie 2008, frunzele se mai jucau de-a toamna. Cornel Grigore, un antrenor de atletism pasionat de copii, colinda şcolile ca să descopere puşti gata să se ia la întrecere pe pista roşiatică brăzdată de culoare albe. A ajuns la coala 120 „Mărţişor”, din cartierul Berceni. Îi spune aşa fiindcă e chiar pe strada „Mărţişorului”.
Finală la primul concurs, „Cupa Începătorului”
Când dă timpul înapoi, antrenorul zâmbeşte ca în faţa fotografiilor din albumul de familie. I-a sărit în ochi un puşti de clasa a 4-a. Gabriel Bitan. „Da, în toamnă se fac cinci ani. Gabi avea o uşurinţă în alergare, în mişcări care m-a atras. L-am întrebat dacă vrea să vină la atletism. I-am spus să meargă la părinţi şi să le spună despre ce e vorba”.
Părinţii atât aşteptau. Tatăl lui Gabriel făcuse în tinereţe săritura în lungime. Iar mama, triplu salt. Antrenorul continuă: „L-am descoperit în octombrie, în decembrie l-am luat la primul concurs. Cupa Începătorului se numea. El e născut în 1998, a concurat cu cei născuţi în 1997. A intrat în finală, a sărit 4.08 metri, a ieşit pe locul 8 din câţiva zeci de participanţi, cred. Era bine”.
Viteză şi „lungime”
Cornel Grigore l-a pus pe Gabriel să concureze la proba de viteză şi la săritura în lungime. În primul an a concurat la 200 de metri. Din clasa a 6-a, „lungimea” a devenit proba sa de bază. La primul său Campionat Naţional al categoriei sale de juniori a luat locul 2. Când aude, Gabi intervine im