Pentru prima data de la înființarea Anualei de Arhitectură, proiectele nominalizate și premiate în cadrul evenimentului vor fi expuse în aer liber, pe strada Lipscani din Centrul Vechi al Capitalei.
Timp de zece zile, între 17 și 27 iunie, bucureștenii, arhitecții și profesioniștii din industria construcţiilor vor putea vedea cele mai reușite proiecte de arhitectură realizate în perioada iunie 2012 - iunie 2013. Astăzi începe cea de 11-a ediție a Anualei de Arhitectură - Bucureşti, cel mai important eveniment de profil din capitală, organizat de Filiala Teritorială Bucureşti a Ordinului Arhitecţilor din România (O.A.R București). Tema ediției din acest an este „Local/Global”.
Cea de-a 11-a ediție a Anualei de Arhitectură pune accentul pe diferența dintre globalizare și găsirea unei identități locale. Chiar dacă schimbul rapid de informații aduce o serie întreagă de avantaje, găsirea elementelor care definesc o moștenire culturală este vitală pentru păstrarea unui stil ușor recognoscibil în arhitectură.
Deși segmentul a fost afectat de scăderea numărului de investiții în construcții și de limitarea creditării, în cadrul Anualei de Arhitectură există o distribuție relativ proporțională a programelor (tipul construcțiilor depuse în concurs). Dacă pe alte piețe internaționale au predominat conversiile și extinderile, în România se remarcă faptul că regăsim în aceeași măsură și proiectele dezvoltate pe suprafețe mari, cum ar fi clădiri publice, spațiile de birouri sau sediile de companii, dar și proiecte cu suprafețe mici, de tipul caselor unifamiliale.
„Analizând lucrările depuse în Anualei din ultimi ani pot fi remarcate câteva aspecte importante în ceea ce privește tendințele pieței de arhitectură din România. Spre exemplu, secțiunea Restaurare și Reabilitare este slab reprezentată arătând că este, încă, un domeniu în care se inves