Fructul vedetă al sezonului? Greu se spus, greu de ales!
Dulci şi îmbujorate, cireşele îşi au locul lor bine determinat în bucătăria tradiţională.
Ingrediente:
330g făină
500g cireşe
250g unt
430g zahăr
10 ouă
1 praf de copt
Mod de preparare:
Se freacă untul cu 250g zahăr.
Se adaugă 5 gălbenuşuri, apoi un praf de copt şi 250g făină.
Se adaugă 5 albuşuri bătute spumă.
Se toarnă compoziţia într-o tavă (36x26cm) unsă cu unt şi tapetată cu făină.
Se pun cireşele spălate şi curăţate de sâmburi şi se bagă prăjitura la cuptor.
Se bat cele 5 albuşuri rămase - spumă.
Se adaugă pe rând gălbenuşurile, zahărul şi făina rămase.
Compoziţia obţinută se toarnă peste prăjitura trei sfeturi coaptă.
Se mai bagă în cuptor pentru încă 15-20 minute.
Fructul vedetă al sezonului? Greu se spus, greu de ales!
Dulci şi îmbujorate, cireşele îşi au locul lor bine determinat în bucătăria tradiţională.
Ingrediente:
330g făină
500g cireşe
250g unt
430g zahăr
10 ouă
1 praf de copt
Mod de preparare:
Se freacă untul cu 250g zahăr.
Se adaugă 5 gălbenuşuri, apoi un praf de copt şi 250g făină.
Se adaugă 5 albuşuri bătute spumă.
Se toarnă compoziţia într-o tavă (36x26cm) unsă cu unt şi tapetată cu făină.
Se pun cireşele spălate şi curăţate de sâmburi şi se bagă prăjitura la cuptor.
Se bat cele 5 albuşuri rămase - spumă.
Se adaugă pe rând gălbenuşurile, zahărul şi făina rămase.
Compoziţia obţinută se toarnă peste prăjitura trei sfeturi coaptă.
Se mai bagă în cuptor pentru încă 15-20 minute.