Vacanta bate la usa si daca ai planuit sa mergi peste hotare cu tot cu pisica ori cainele pe care nu vrei sa le lasi la mama, vreo prietena sau la pensiune, trebuie sa stii ca legislatia difera de la o tara la alta.
Prin urmare, ai face bine sa te informezi, mai ales ca exista tari care interzic aducerea anumitor specii pe teritoriul lor.
Potrivit legilor Uniunii Europene in ceea ce priveste transportul animalelor peste hotare, nu poti lua mai mult de cinci animale atunci cand treci granita. Daca poti dovedi ca mergi la o competitie, expozitie sau un eveniment sportiv sau de alt fel, nu intri sub incidenta legii mentionate mai sus, conform National Geographic.
In ceea ce priveste transportul animalelor cu avionul, aceasta este o calatorie riscanta pentru necuvantatoare, avertizeaza reprezentantii Humane Society din Statele Unite ale Americii, pentru ca dispozitivul de bagaje al unei aeronave este intunecat, zgomotos, iar temperatura si presiunea nu sunt reglate la fel de bine ca in cabina pasagerilor.
Fiecare stat are propriile sale legi in ceea ce priveste aducerea animalelor pe teritoriul lui, scopul fiind protectia impotriva bolilor si a speciilor invazive.
Daca nu aduci animale exotice (maimute, feline sau anumite reptile), al caror transport pe teritoriul unei tari implica mai multe obstacole impuse de legislatie, nu vei avea nevoie de vreun permis oficial.
Toate tarile insa cer ca animalele care intra pe teritoriul lor sa aiba facute vaccinurile de baza si dovada oficiala ca starea de sanatate a acestora este buna. In cele mai multe cazuri, animalele au nevoie si de un microcip pentru a dovedi ca au identitatea respectiva.
Unele tari cer chiar folosirea pasapoartelor pentru animale. Iata care sunt principalele cerinte ale statelor in ceea ce priveste aducerea animalelor pe terit