Au fost căsătoriţi 35 de ani dar asta nu a contat pentru soţie care de mai bine de trei ani îşi poartă fostul partener de viaţă prin tribunale şi prin procese. Motivul: banii.
“Am crezut că fac ceva creştineşte, militar fiind am fost crescut pe cinste, corectitudine, tocmai lucruri de care nu au avut parte în viaţă. Îmi doresc să scap de toate acestea, e un coşmar pentru mine”, aşa îşi începe clujeanul Marinel Cioban (60 de ani) povestea.
La divorţ a ales să-i lase fostei soţii agoniseala de o viaţă, un apartament şi o maşină luată în leasing. Nici în visele cele mai negre nu s-a gândit că va ajunge să plătească despăgubiri uriaşe fostei soţii dintr-o interpretare greşită a legii.
“În urma divorţului eu am dat tot, casă, maşină, am lăsat totul familiei mele, aşa m-a îndemnat conştiinţa să procedez în acest fel. În 2011 m-am îmbolnăvit şi a trebuit să suport o operaţie pe cord deschis. După ce m-am îmbolnăvit mi-am pierdut al doilea job şi nu am mai putut să plătesc ratele la maşină, am făcut o adresă către CEC Bank în care le-am explicat motivele pentru care nu mai pot să plătesc. I-am rugat să ridice maşina şi s-o valorifice. A trecut un an de zile, nu au făcut nimic, m-au băgat la biroul de credite, mă obligă în continuare să achit datoria. Eu cred că este vorba de o eroare judiciară”, povesteşte Marinel Cioban.
Marinel şi Dorinela Cioban au avut doi băieţi. În decembrie 2005 unul dintre băieţi a decedat în urma unui accident rutier. La acea dată, cei doi soţi au făcut un act notarial prin care soţia şi fiul care a rămas în viaţă au renunţat la despăgubirile care li se cuveneau în urma decesului celuilalt fiu.
“După şase ani de procese a venit şi sentinţa Tribunalului Prahova în cazul accidentului fiului meu. Cu ce m-am ales, 5600 de lei reprezentând daune materiale şi 30.000 de lei reprezentând daune mora