Vreme frumoasă și lume curioasă luni după-masa la Restaurantul Park
Restaurantul Park din Sfântu Gheorghe a găzduit luni după masa cea de a treia ediție a Festivalului Florilor Comestibile. Evenimentul a fost un succes total, preparatele inedite fiind terminate în doar câteva minute.
Floarea de soc – vedeta ediției
Gurmanzii au avut ocazia de a gusta mai multe bucate preparate din flori, dar nu au fost dezamăgiți nici iubitorii de carne, întrucât au fost și preparate cu piept de pui. Rețetele îi aparțin maestrului bucătar Blaskó János din Ungaria, care ne-a prezentat meniul: „Anul acesta am preparat dovlecei umpluți cu carne de pui, serviți cu un sos de mentă și caise, budincă de trandafiri cu spumă de trandafiri și flori de soc pane. Toate produsele sunt comestibile, au fost verificate și sunt foarte bune” – ne-a declarat Blaskó János. Văzând că lumea apreciază cel mai mult florile de soc, ne-a dezvăluit și rețeta acestui preparat. Blaskó spune că florile de soc trebuie îmbăiate în aluat de clătite, apoi prăjite în ulei până când devin crocante. După aceea se poate adăuga puțin zahăr pudră și… gata.
Oamenilor le-a plăcut
Grădina de vară a complexului Park a fost plină cu oameni de toate vârstele, iar din clipa în care bucătarul și-a prezentat produsele până când s-a terminat și ultima firimitură, au trecut doar câteva minute. Curioșii au stat la coadă pentru a gusta bucatele ciudate la prima vedere, dar bune după ce au fost gustate. Unii au fost și în anii trecuți, alții au venit acum pentru prima oară la acest festival, care însă nu i-a dezamăgit. „Am fost la toate cele trei ediții, și până acum am gustat din toate preparatele bucătarului. Îmi place mult și ideea, și gustul, avem nevoie de câte o schimbare în viață, iar acest lucru este valabil și în materie de mâncare. La ediția din acest an cel mai mult mi-au