Au trecut vremurile în care doar bărbatul era susţinătorul financiar al familiei, iar femeia se ocupa doar de copii şi de gospodărie. Acum, lucrurile au evoluat, ba chiar rolurile s-au schimbat. Nu trebuie să ni se pară nimic deplasat, ne spune psihologul Click!, Mihaela Vintilă. Există câteva reguli de căsnicie „de pe vremea bunicii", care nu mai sunt valabile. Tu pe care le aplici, încă?
Bărbatul e singurul care aduce bani în casă. În aceste vremuri, femeia are şi ea serviciu şi contribuie financiar la întreţinerea familiei.
Femeia are grijă de copii. În familia modernă, sarcinile sunt împărţite între părinţi. Şi tatăl ştie să schimbe scutece, să pregătească biberonul, ba chiar stă acasă, în concediul pentru creşterea copilului, în timp ce mama se întoarce la serviciu.
Bărbatul este mai în vârstă decât femeia. Avem atâtea exemple de cupluri în care femeia este mai în vârstă decât bărbatul! Vezi Mihaela Rădulescu şi Dani Oţil, Romaniţa Iovan şi Iulian Gogan, Oana Zăvoranu şi Răzvan Dumitrescu, Israela şi Liviu. Şi se înţeleg de minune.
Femeile necăsătorite până în 25 de ani sunt „fete bătrâne". Acum, puţine cupluri se mai căsătoresc la vârste fragede. Cuplurile moderne stau cu anii împreună, fără să se căsătorească. Ba chiar aduc pe lume copii şi se poartă ca o familie în toată regula, dar fără să ajungă în faţa preotului. Din acest motiv, şi copiii sunt aduşi pe lume de părinţi trecuţi de 30 de ani.
Fără sex înainte de căsătorie. Ce glumă bună, am putea spune. Acum, cuplurile stau foarte mult timp împreună „să se cunoască" . Nu se mai căsătoresc după o strângere de mână şi un sărut.
În casă cântă cocoşul. În familiile moderne, ambii parteneri iau decizii şi îşi impun punctul de vedere.
Sexul, subiect tabu. Rolul soţiei era, înainte, acela de a-şi satisface soţul. Îi era ruşine să vorbească despre plăcerile ei. Acum, amb