Localnicii din comuna doljeană Întorsura îşi duc viaţa liniştiţi în acest colţ de lume: unii stau la cârciumă, iar alţii sunt cu sapa în mână. Câţiva dintre ei muncesc la singura fermă de dimensiuni mai mari existentă în zonă.
Departe de zona urbană şi de căile de comunicaţie importante, o comună restrânsă se zbate între sărăcie şi problemele cotidiene, care se învârt în jurul lipsei locurilor de muncă şi a faptului că populaţia este extrem de îmbătrânită. Vatra strămoşească este păstrată de bătrâni, majoritari în Întorsura din cauza migraţiei tinerilor către zonele care le oferă siguranţa zilei de mâine.
Înregistrată ca şi comună pe 7 aprilie 2004 (înainte fusese un sat ce aparţinea de Radovan), Întorsura are 873 de locuinţe şi 1.750 de locuitori. „Majoritatea sunt de vârsta a treia. Comuna este destul de îmbătrânită. Tinerii lucrează la societatea Agrifarm, când mai are nevoie de ei, iar unii şi ca zilieri“, aşa şi-a început istorisirea primarul localităţii Întorsura, Constantin Camen.
În comună nu este apă curentă şi nici canalizare, dar se aşteaptă fonduri de la guvern pentru forarea de puţuri şi introducerea apei la robinet în localitate. Investiţia s-ar ridica la 4,5 milioane de lei şi ar presupune realizare unei reţele de apă care să se întindă pe 20 de kilometri, respectiv forarea a două puţuri de mare adâncime (180 de metri). Asfalt există doar în centrul comunei, dar primarul Camen a precizat că toate uliţele satului sunt pietruite, astfel că „orice cetăţean poate merge prin comună şi vara, şi iarna“. Există proiecte depuse şi pentru canalizare, şi pentru asfaltarea uliţelor comunei, pe OG nr. 7, dar nu ştie când vor veni banii.
Cu un buget de 1,2 milioane de lei pe an (cu tot cu alocările de la Consiliul Judeţean Dolj) şi cu toate că încasarea veniturilor proprii ale comunei este destul de bună, banii sunt insuficienţi, a spus e