Campionatul Naţional
de fotbal, ediţia 2012-2013, s-a încheiat de ceva vreme.
La startul competiţiei s-a stabilit criteriul după care se va promova şi retrograda în toate catgoriile valorice naţionale.
Iar, la final, situaţia este puţin schimbată, nu se mai potriveşte cu cea de început.
Deocamdată, se pare că nu se pot respecta cele convenite iniţial, dar tot din cauza cluburilor participante la competiţie.
însă toate aceste probleme ivite au un numitor comun, banii. Ştim cu toţii că întreaga economie naţională este în mare suferinţă, iar fotbalul nu face excepţie.
în acest context, F.R.F. trebuie să găsească soluţii viabile pentru continuarea competiţiilor fotbalistice.
Ştim că în Liga I sunt probleme de licenţiere, cauza, lipsa de bani, mai bine zis datorii mari la stat neachitate.
în Liga a 2-a găsim aceleaşi probleme. Sunt multe cluburi cu restanţe mari la taxele locale, dar în privinţa cărora F.R.F., prin organismele sale de control, nu ia măsurile prevăzute de regulament. Sunt cluburi care, deşi au încheiat campionatul, mai au datorii către F.R.F., iar acestea doresc să continue competiţia viitoare fără să-şi plătească ce au “cosumat”.
Atunci, cum justifici că poţi evolua în Liga a 2-a sau a 3-a, când tu nu ţi-ai plătit datoriile vechi?!
Tot F.R.F. este vinovată că nu pune “piciorul în prag”, să-şi recupereze restanţele, să oblige cluburile să-şi plătească taxele la stat, impozitele, jucătorilor, conducătorilor, pentru sumele de bani încasate într-un an competiţional.
F.R.F. poartă vina că încă mai stă la discuţii cu anumite cluburi care ar dori să evolueze într-o categorie sau alta, dar cu datorii “cât casa”. Probabil că F.R.F. doreşte să aibă cât mai multe echipe în competiţie, aşa se explică această “bunăvoinţă”.
La ultima ADUNARE GENERALĂ A F.R.F., preşedintele MIRCEA SANDU a susţinut c