* este vorba despre un băieţel de 7 ani şi despre o tânără în vârstă de 31 de ani, ambii din municipiu
La Brăila au fost înregistrate încă două suspiciuni de infecţie cu virusul West - Nile. Este vorba despre un băieţel de 7 ani şi despre o tânără în vârstă de 31 de ani, ambii din municipiu. "Pacienţii au fost internaţi în Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean. În cazul băiatului, starea generală este medie, în schimb tânăra are o formă uşoară de boală, fiind în stare generală bună", ne-a precizat dr. Andreia Gavrilescu, şef Serviciu Supraveghere/Control Boli Transmisibile din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Brăila. Probele biologice recoltate de la aceaste persoane vor fi trimise la Institutul Naţional Cantacuzino, pentru stabilirea exactă a diagnosticului.
Supravegherea cazurilor internate în spital, cu diagnosticul de meningită şi meningo - encefalită cu lichid clar, a început la Brăila pe 13 mai, dată la care au şi fost înregistrate primele două suspiciuni de la debutul sezonului cald, care însă nu au fost confirmate.
Meningita West Nile este o boală infecţioasă gravă, cauzată de pătrunderea virusului West Nile în zona meningelui, membrana care "îmbracă" creierul, şi a lichidului cefalorahidian. Se transmite prin intermediul ţânţarilor, nu de la om la om, şi apare de obicei la 3-14 zile de la contactul cu virusul. Principalele manifestări ale bolii sunt durerile de cap, febra mare, înţepenirea gâtului, greaţă şi vărsături, convulsii, epuizare musculară, ameţeală, frisoane şi chiar paralizie.
Specialiştii în Sănătate publică din Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să evite, pe cât posibil, expunerea la tânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi sau aplicând substanţe chimice ce pot îndepărta ţânţarii.
* este vorba despre un băieţel de 7 ani şi despre o tânără în vâ