De la un loc de evitat, magazinul second hand a ajuns să fie furnizorul principal al unui stil care se bazează pe piese vintage. Iar stilul nu presupune doar clasica eleganţă, cât şi combinaţiile eclectice, caracteristice modei de astăzi.
„Ţin minte când am intrat prima dată într-un magazin second hand. Nu voiam să mă vadă nimeni”, îşi aminteşte o clientă obişnuită, pentru CNN, de primul său contact cu un astfel de loc. America nu este singurul loc din lume care s-a luptat cu stigmatul hainelor purtate.
Şi în România a persistat mult timp mentalitatea potrivit căreia cei care se îmbracă de la second hand sunt neapărat săraci şi nu-şi permit haine altfel. Stigmatul hainelor second hand reprezenta scepticismul oamenilor asupra pieselor purtate. Astăzi, aproape în fiecare weekend, au loc târguri vintage unde piese din anii '80, '90 sunt vândute ca nişte comori ale stilului.
Entuziaştii modei mărturisesc că mare parte a lucrurilor din garderobă provin din magazine second hand, unde descoperirea rochiilor vintage şi a accesoriilor vechi este atât de sigură că aproape nimeni nu pleacă cu mâna goală dintr-un astfel de loc.
Keren Charles este una dintre pasionatele modei vintage care nu s-a limitat doar la cumpărarea pieselor. Thrift Fashion Week din Atlanta, adică o Săptămână a Modei Second Hand, a avut loc în această primăvară şi a fost organizată de această pasionată a stilului vintage.
Mai mult de atât, Charles a devenit stilistul personal al oamenilor care îi admirau stilul, doar că, spre deosebire de cei obişnuiţi, ea se foloseşte doar de magazinele second hand şi charity shop pentru a face cumpărături.
„Vreau să încurajez oamenii să încerce. Când îi vezi pe alţii că înceară şi că-şi găsesc lucruri atât de frumoase, te motivează cumva măcar să nu refuzi din prima”, a spus Keren.
Sfaturile lui Keren Charles pentru cumpărături