* Iulică Măntescu: "Noi nu am auzit ca CE să îşi fi dat acordul pentru conversia datoriilor în acţiuni"
* Chiriţoiu: "Nu a fost nevoie să cerem acordul Comisiei Europene"
Cele trei zile până la finalizarea privatizării CFR Marfă se anunţă tumultoase, având în vedere că, în timp ce Comisia de privatizare va derula ultimii paşi din această procedură, sediul Ministerului Transporturilor (MT) va fi pichetat de sindicalişti din cadrul Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă, care cer oprirea acestei privatizări.
Iulică Măntescu, preşedintele Federaţiei, a precizat: "Începând de mâine (n.r. astăzi), Federaţia iese în stradă şi pichetează MT între orele 09.00-14.00, opunându-se metodei de privatizare a CFR Marfă, în care condiţiile MT au dovedit că instituţia nu respectă partenerii sociali".
Domnia sa a subliniat că sindicaliştii au permisiunea să picheteze timp de două săptămâni sediul MT, adăugând că reprezentanţii Federaţiei nu au fost consultaţi în niciun pact făcut în cadrul procedurii de privatizare a CFR Marfă.
Iulică Măntescu solicită oprirea privatizării şi reluarea procedurii în alte condiţii, una dintre acestea fiind preţul de pornire al licitaţiei.
Sindicalistul a declarat: "Săptămâ-na trecută, a fost modificat capitalul social al societăţii prin două acţiuni întreprinse de conducerea Ministerului Trans-porturilor, prima con-stând în înstrăinarea prin transfer fără plată a anumitor active, de 63,8 milioane lei, din patrimoniul CFR Marfă către SNCFR şi Societatea de Administrare Active Feroviare şi a doua acţiune fiind ştergerea datoriilor pe care compania le are către bugetul de stat în cuantum de pes-te 1,5 miliarde lei, prin conversia lor în acţiuni".
"În aceste condiţii, vânzarea societăţii se doreşte să se facă la o valoare mult mai mică decât cea de piaţă, care depăşeşte un miliard de euro. Ţin să menţionez că noi nu