Sindicatul angajaţilor din Ministerul bulgar de Interne a difuzat, marţi, o declaraţie prin care anunţă că se solidarizează cu protestatarii.
Poliţiştii susţin că nu sunt deloc motivaţi să-i apare pe unii politicieni cu probleme psihice. Fără să le menţioneze numele, autorii declaraţiei lasă să se înţeleagă că se referă la liderul partidului naţionalist Ataka, Volen Siderov.
Şi asta după ce , luni seara , Siderov a organizat un miting în faţa sediului partidului său, provocându-i prin portavoce pe participanţii la protestul antiguvernamental. Cele câteva mii de demonstranţi şi cei circa 200 de simpatizanţi ai partidului ultranaţionalist au fost separaţi de un cordon de poliţişti şi jandarmi, însă manifestanţii au aruncat cu pietre şi sticle unii împotriva celorlalţi, trei persoane fiind uşor rănite. Păzit de jandarmi, Voden Siderov a vorbit prin portavoce, ascuns sub o masă ca să nu fie lovit de obiectele aruncate de celălalt grup.
Tentativa premierului de a începe negocierile cu protestatarii care îl acuză că ar face jocurile oligarhilor şi care îi cer demisia a eşuat. Luni seară, numai la Sofia, peste 25.000 de manifestaţi i-au cerut demisia primului-ministru socialist. Amploarea protestelor a depăşit-o deja pe cea a acţiunilor antimonopol din februarie-martie, care au dus la demisia Guvernului Borisov. Protestatarii s-au îndreptat spre sediile din Sofia ale Partidului Socialist Bulgar, Mişcării pentru Drepturi şi Libertăţi, purtând pancarte pe care era scris : „Nu dorim partidul GERB înapoi, dorim un viitor“, „Mafia în închisoare“, „Nu la revedere, ci adio“.
Participanţii la proteste şi-au exprimat nemulţumirea faţă de sistemul politic din Bulgaria şi au susţinut că nu este suficientă retragerea controversatului parlamentar şi mogul media, Delian Peevski, din funcţia de preşedinte al Agenţiei de Securitate Naţională (DA