Părintele arhimandrit Justin Parvu a trecut la cele veşnice duminică seara, 16 iunie, la orele 22.40. Slujba înmormântării va fi săvârşită la Mănăstirea Petru Vodă, joi, 20 iunie.
Viaţa Părintelui Iustin Pârvu
Părintele Iustin Parvu este unul dintre cei mai mari duhovnici ai ţării noastre. Părintele Iustin s-a născut la data de 10 februarie 1919, în satul Poiana Largului, comuna Călugăreni, judeţul Neamţ, fiind cunoscut ca mare duhovnic şi stareţ la Mănăstirea Vodă, arată site-ul crestinortodox.ro.
În anul 1936, tânărul râvnitor de doar 17 ani intră frate la Mănăstirea Durău. După numai un an, în anul 1937, tânărul frate merge la Seminarul Teologic de la Mănăstirea Cernica, de unde va pleca, mai apoi, spre seminarele din Râmnicu-Vâlcea şi Roman. Între 1938 şi 1940 devine membru activ al Mişcării Legionare.
În anul 1940 va vea loc tunderea sa în monahism, iar la doar un an distanţă, hirotonia întru preot. A primit hirotonia la vârsta de 22 de ani.
Între anii 1942-1944, Părintele Iustin Pârvu este numit preot misionar pe Frontul de Est, în Neamţ, până la Odesa. El a participat, împreună cu "Divizia 4 Vânători de Munte" la luptele din cel de-al doilea război mondial, ajungând până la Don. După lăsarea la vatră, el continuă studiile la Seminarul din Roman, amintit mai sus. După război, au început vremurile de prigoană a românilor de către bolşevici. În anul în care va absolvi seminarul, în 1948, el va fi arestat. Prigoana începe !
Părintele Iustin Pârvu este arestat pe motive politice şi condamnat la 12 ani de "închisoare politică". Nevoitorul pentru ţară şi credinţă, Iustin Pârvu, va fi muncit prin mai multe închisori ale ţării: Suceava, Văcăreşti, Jilava, Gherla, Periprava şi Aiud. Urmează apoi muncă silnică din minele de la Baia Sprie, apoi "reeducarea" din închisoarea Piteşti. În anul 1960, Păr