Un aperitiv ideal pentru perioadele în care ţinem diete este reţeta lui Jamie Oliver pentru bruschete cu vinete. Pentru aceasta aveţi nevoie de: felii de pâine prăjită, vinete ferme, ulei de măsline, vin alb sau oţet , frunze de pătrunjel tăiate mărunt, un pumn mic de frunze de mentă tăiate mărunt, un căţel de usturoi, curăţat şi tăiat felii, sare si piper negru proaspăt măcinat. Mod de preparare: alegeţi două vinete medii şi tăiaţi-le rondele, pe care apoi le veţi pune pe grătar.Separat, într-un bol, se vor pune 8 linguri de ulei de măsline extravirgin, 3 linguri de oţet sau vin alb, 2-3 fire de pătrunjel proaspăt, tocat mărunt, câteva frunze proaspete de mentă, tocate mărunt,un căţel de usturoi pisat, sare şi piper după gust. Amestecaţi ingredientele până devin o pastă. Compoziţia se va turna peste feliile de vinete coapte, pentru ca apoi să fie servite cu pâine prăjită. Poftă bună! Un aperitiv ideal pentru perioadele în care ţinem diete este reţeta lui Jamie Oliver pentru bruschete cu vinete. Pentru aceasta aveţi nevoie de: felii de pâine prăjită, vinete ferme, ulei de măsline, vin alb sau oţet , frunze de pătrunjel tăiate mărunt, un pumn mic de frunze de mentă tăiate mărunt, un căţel de usturoi, curăţat şi tăiat felii, sare si piper negru proaspăt măcinat. Mod de preparare: alegeţi două vinete medii şi tăiaţi-le rondele, pe care apoi le veţi pune pe grătar.Separat, într-un bol, se vor pune 8 linguri de ulei de măsline extravirgin, 3 linguri de oţet sau vin alb, 2-3 fire de pătrunjel proaspăt, tocat mărunt, câteva frunze proaspete de mentă, tocate mărunt,un căţel de usturoi pisat, sare şi piper după gust. Amestecaţi ingredientele până devin o pastă. Compoziţia se va turna peste feliile de vinete coapte, pentru ca apoi să fie servite cu pâine prăjită. Poftă bună!