Agota Antal, meşter popular participant la proiectul „Atelierul de meşteşuguri", desfăşurat de fundaţia World Vision România (WVR) în Cluj şi în judeţele învecinate, a câştigat premiul I la concursul „Design terminal", găzduit în Ungaria.
Aceasta are 27 de ani, este căsătorită şi mamă a doi copii. Locuieşte cu familia sa în comuna Mera din judeţul Cluj, fiind pasionată de arta populară şi de creaţiile vestimentare. Împreună cu soţul ei, Zoltan, s-a înscris în "Atelierul de meşteşuguri" încă de la debutul proiectului, de anul trecut, când a participat la cursurile de ţesut la război, iar apoi, în această primăvară, la cele de antreprenoriat pentru meşteşugari. Creatoarea clujeană a convins juriul concursului din Ungaria cu colecţia sa dedicată copiilor, în care îmbină designul vestimentar contemporan cu motivele tradiţionale. Ea pregăteşte un plan de afaceri pentru care poate obţine finanţare în cadrul proiectului WVR. „Atelierul de meşteşuguri" a ajuns în cea de-a treia etapă de implementare, dedicată susţinerii şi promovării artizanilor din mediul rural, Regiunea de Nord-Vest. În cursul lunii iunie, creaţiile Agotei Antal şi ale celorlalţi meşteri beneficiari ai proiectului vor fi făcute cunoscute prin intermediul catalogului online „Târgul de la sat".
Începând din septembrie, obiectele artizanale create de aceştia vor fi expuse în pensiuni rurale din judeţele Bihor, Bistriţa Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj. Înscrierea în toate activităţile proiectului este gratuită şi deschisă tuturor meşteşugarilor, indiferent de meşteşugul practicat, care locuiesc în mediul rural, în aceste judeţe. WVR desfăşoară proiectul „Atelierul de meşteşuguri" în cadrul programului pentru agricultură şi dezvoltare economică care promovează investiţiile în capitalul uman din mediul rural cu scopul dezvoltării economiei locale competitive, sustenabile pe termen lun