Unii candidaţi trimit conturi ce conţin termeni care le anulează orice şansă de a se angaja
Tjobs.ro: Recrutorul va crede că aceştia nu au nevoie de un loc de muncă
Pregătirea, educaţia, experienţa şi toate diplomele pe care le are un aplicant pentru o nouă slujbă pot fi cu uşurinţă ignorate de angajatori, doar din cauza unui singur aspect - adresa de e-mail. Importanţa denumirii adresei de e-mail devine crucială, din moment ce aceasta poate spune foarte multe despre seriozitatea pe care o are un candidat. O adresă de e-mail neadecvată poate face mai mult rău decât aproape orice altceva din CV-ul unui aplicant.
Până acum nu au avut parte de un studiu legat de denumirile adreselor de e-mail utilizate în completarea secţiunii cu datele de contact ale celor care aplică pentru un job, însă cei de la Tjobs.ro au analizat baza de date cu CV-uri aplicate pentru diverse locuri de muncă. Site-ul are 4 ani de activitate şi a primit în acest timp peste 1,8 milioane de aplicări pentru 560.000 de oferte de muncă.
"Ca şi restul informaţiilor din CV, adresa de mail ne reprezintă. Atunci când suntem în căutarea unui loc de muncă, adresa de mail trebuie să ajute, nu să ridice semne de întrebare. În experienţa noastră, am întâlnit adrese de mail care, prin cuvintele conţinute, descalifică respectivii candidaţi", declară, într-un comunicat remis redacţiei, reprezentanţii Tjobs.ro.
Sute de emailuri care conţin cuvintele "sex", "pisi" sau “scumpi"
Conform bazei de date a platformei online Tjobs.ro, 242 de adrese de mail conţin cuvântul "sex" şi derivatele acestuia. O astfel de adresă de mail îl va face pe recrutor să zâmbească, dar nu şi să contacteze candidatul.
Cuvântul "pisi" şi toate variaţiunile pe această temă sunt incluse în 159 de adrese de mail. "Scumpi" şi ale lui numeroase terminaţii (scumpik, scumpica, scumpika, scump