Fie că vreţi să vă impresionaţi musafirii, fie că doriţi să încercaţi ceva nou, salata Ezme este preparatul ideal pentru o zi de vară. Fostul concurent de la „MasterChef” Mehrzad Moghazehi ne învaţă cum să preparăm această delicioasă salată.
Este o salată din legume care se poate pregăti după gustul fiecăruia, mai iute sau mai dulce. Când vine vorba despre această salată, fiecare poate să se joace cu ingredientele cu mare lejeritate. Aveţi nevoie de următoarele: trei ardei kapia roşii, doi ardei graşi verzi, trei roşii, doi ardei iuţi (dacă nu vreţi să fie foarte iute, puteţi folosi ardei bulgăreşti sau o singură bucată de ardei iute), două cepe, o lămâie, 30 ml de ulei de măsline, o legătură de mentă proaspătă, două legături de pătrunjel, o linguriţă de boia dulce, piper şi sare după gust.
Mod de preparare:
Pentru început, se spală legumele, se curăţă ardeii kapia, ardeii graşi şi cei iuţi de cotor şi seminţe, roşiile se decojesc cu un peeler ori se pune apă la fiert, iar când fierbe, se scufundă roşiile crestate cu un cuţit în vârf, în formă de X, nu foarte adânc, doar cât să se taie coaja, se ţin în apa fierbinte un minut, apoi se scot şi se introduc într-un vas cu apă rece pentru încă un minut, după care se curăţă de coajă. Se curăţă ceapa şi usturoiul, iar în cazul verdeţurilor, se îndepărtează tulpinile groase. Toate legumele se toacă foarte mărunt, apoi se amestecă adăugând ulei de măsline, boia dulce şi, după gust, zeamă de lămâie, sare şi piper. Opţional, se pot pune oregano şi chimion.
Mehrzad Moghazehi este un bucătar de origine iraniană. Începând din această săptămână, Mehrzad le va prezenta cititorilor „ring” câte o reţetă delicioasă.
“Voi încerca să vă captez atenţia cu prezentarea mea, să vă corup cu poftele mele, să vă fac părtaşi la experimentele mele în minunata artă culinară.”