UPDATE. Între 700 şi 800 de persoane au protestat, miercuri, de Ziua Mondială a Mediului, în opt oraşe din ţară, împotriva problemelor de mediu din ţară, conform estimărilor oferite României Libere de liderul Asociaţiei "România fără Ei". Manifestanţii au spus şi că au fost "şicanări" din partea autorităţilor în Bucureşti şi Iaşi.
George Epurescu a spus că, la manifestaţia din Bucureşti, au participat aproape 200 de persoane şi au existat "şicanări" din partea autorităţilor "la fiecare pas", inclusiv cu staţia de amplificare. Astfel, a povestit liderul Asociaţiei "România fără Ei", deşi în discuţiile cu Primăria Capitalei, organizaţiile de mediu au spus că va fi şi o staţie de amplificare, în protocol nu a apărut acest lucru. Şi la Iaşi, protestatarii au avut probleme, în sensul că Primăria nu a vrut să autorizeze evenimentul, pentru că actele au fost depuse cu două zile şi jumătate înainte, în loc de trei.
În total, la manifestaţiile organizate în Iaşi, Cluj, Bucureşti, Oradea, Rădăuţi, Mangalia, Sibiu şi Sighişoara au participat 7-800 de persoane.
"Oamenii au reacţionat pozitiv, au fost receptivi şi au plecat cu materialele acasă, şi-au dat seama că nu noi minţim", a explicat George Epurescu.
---
De Ziua Mondială a Mediului, ecologiştii din România vor protesta în opt oraşe din ţară împotriva exploatării gazelor de şist şi a aurului de la Roşia Montana, împotriva microhidrocentralelor şi a folosirii pesticidelor care omoară albinele, se arată într-un comunicat al Coaliţiei pentru Mediu, remis miercuri redacţiei.
Peste 1.000 de oameni din toată ţara vor ieşi în stradă, conform estimărilor celor trei organizatori- Coaliţia pentru Mediu, Asociaţia "România fără Ei" şi Campania "Salvaţi Roşia Montană!".
În răspuns la protestele anunţate, ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că