Scris de Teodor Biriş - În 18 iunie 2003, echipa orădeană învingea Oţelul Galaţi după un baraj electrizant.
FC Bihor și-a propus de multe ori în ultimii ani să ajungă în Liga 1, însă ultima promovare datează din 18 iunie 2003. Exact în urmă cu zece ani, 20.000 de suporteri bihoreni umpleau până la refuz stadionul care între timp a primit numele lui Iuliu Bodola.
FC Bihor promova în prima ligă după barajul câştigat cu Oţelul Galaţi. După 1-2 în tur, orădenii au câştigat cu 3-1 cu un „gol de aur” marcat de Vrăjitoarea în minutul 91. Şi celelalte două reuşite i-au aparţinut lui „Vrăji” ’70 şi 81, după ce V. Tănase deschisese scorul în minutul 28.
În acel meci istoric pentru FC Bihor antrenorul Ionuț Popa a mizat pe următorii jucãtori: Rotaru – Fl. Lazăr, Zaha, Cr. Munteanu – Gado (’62 Mihuţ), Naidin (’63 Fele), Dumitra (căpitan), Fl. Călin (’67 Lungan), Sfîrlea – Csehi, Vrăjitoarea. Pe bancă au mai luat loc Mârne – Dianu, Măuţă şi Siminic.
A fost o promovare efemeră pentru că după doar un sezon, FC Bihor, denumită FC Oradea atunci, a retrogradat.„Atmosferă incredibilă”
Dintre artizanii promovării doar Cristi Munteanu a evoluat constant în Liga 1 și în sezonul trecut pentru FC Brașov, în timp ce Gado a fãcut parte din lotul lui CSMS Iași. În rest, unii s-au retras (Rotaru, Csehi, Lungan, Fl. Călin sau Vrăjitoarea), iar alții au fãcut pasul înapoi și joacă în eșaloane inferioare: Mihuț și Sfîrlea la Gyula în Liga a III-a din Ungaria, Fele la Valea lui Mihai în Liga a IV-a sau Dumitra la CSU Partium in Liga 5, în timp ce Lazăr tocmai şi-a încheiat contractul cu „roş-albaştrii”.
Eroul de atunci, Bogdan Vrăjitoarea s-a stabilit la Craiova, dar nu mai are nicio legătură cu fotbalul, după ce a cochetat o perioadă cu antrenoratul. Spune că pentru el Oradea rămâne un loc special. „FC Bihor a fost şi rămâne echipa unde m-am simţit foarte bine. Promov