A intrat în politică în 1993, iar din 2000 este preşedintele Consiliului Judeţean Braşov. Are în cont 4 milioane de euro dintr-o tranzacţie controversată. A fost cercetat pentru modul în care a obţinut banii, dar dosarul nu a mai ajuns în justiţie.
Aristotel Căncescu s-a născut în 1952 la Timişoara, dar s-a stabilit la Braşov. A absolvit Liceul Şaguna în 1971 şi Facultatea de Mecanică în 1977. A obţinut doctoratul în management în 2001 la Universitatea Politehnică Bucureşti. Este un mare pasionat de fotografie şi film. Este membru în Asociaţia Artiştilor Fotografi din România din anul 1984 şi membru în Asociaţia Cineaştilor Amatori din România.
Aristotel Căncescu este unul dintre cei mai bogaţi preşedinţi de Consilii Judeţene. A intrat în politică în 1993 ca senator, iar din anul 2000 este în fruntea Consiliului Judeţean Braşov. Are în cont 4 milioane de euro bani pe care i-a încasat după ce a vândut o reţea de posturi radio sub siglă Mix FM. El mai deţine şi două case de locuit de 430 de metri pătraţi, dar colecţii de artă.
Modul în care a obţinut însă banii a fost un subiect controversat şi a făcut obiectul unui dosar DNA, care însă nu a mai ajuns în justiţie. Astfel, pe 22 ianuarie 2007, societăţile Canaris SRL şi Radio Tâmpa SRL au vândut un număr de 24 de licenţe audiovizuale către firma Canet Radio SRL, al cărei unic asociat era Aristotel Căncescu. Tranzacţia a fost făcută în familie, din partea celor două firme contractele fiind semnate de fratele liberalului şi de un apropiat al acestuia. Preţul plătit de Căncescu pentru propriile licenţe radio a fost de 100 de euro bucată. Apoi, Căncescu a vândut firma care deţinea deja licenţele unei companii străine pentru sumă de 5,9 milioane de euro. A plătit impozitul de 16 %, iar diferenţa a ajuns în propriile conturi. Ani la rând procurorii au făcut cercetări pentru a-l acuza de evaziune fiscală, da