Şantierul s-a închis, pasajul se poate deschide! Marconst Marghita va preda săptămâna aceasta municipalităţii lucrările la pasajul Vulturul Negru după 10 luni de şantier. În această perioadă, zona a fost închisă integral mai bine de două luni, spre disperarea cârciumarilor din zonă şi a tinerilor clienţi deopotrivă.
"Imediat ce firma ne anunţă încheierea lucrărilor, convocăm comisia de recepţie pentru ca pasajul să poată fi redat publicului, iar agenţii economici să-şi reia activitatea", promite viceprimarul Mircea Mălan.
Fără concurenţă
Reabilitarea Pasajului Vulturul Negru se anunţa încurcată de la bun început. Că a fost vorba de bugetul mic sau de complexitatea mare a lucrărilor de înlocuire a reţelelor subterane, mozaicului şi iluminatului arhitectural, la licitaţia organizată anul trecut în luna iulie s-a prezentat o singură companie. Asta, în plină criză, când constructorii îşi iau gâtul pentru un contract!
Marconst Marghita, firmă de casă a UDMR, abonată la construcţia din bani publici a unor blocuri ANL şi săli de sport în nordul judeţului, a cerut pentru lucrare 2,5 milioane lei, cu circa 10% sub valoarea estimată, care era de 2,8 milioane lei, plus TVA.
Reducerea este mult sub cele 30 de procente cu cât scad de regulă prin licitaţie preţurile lucrărilor licitate de Primărie, iar lipsa concurenţei a surprins reprezentanţii municipalităţii. "Nici nu ne-am gândit că nu vor veni firmele de construcţii. La toate licitaţiile avem oferte cu duiumul", spunea la adjudecare viceprimarul Mircea Mălan (foto). Edilul promitea încă de atunci că va urmări personal lucrările, pentru a se asigura că - dacă tot costă doar cu puţin sub estimări - acestea măcar vor fi de calitate.
Să fie lumină!
Reabilitarea a început în septembrie 2012, când angajaţii Marconst au băgat picamerul în pavajul turnat în 1980. La început lucrările s-au desf