Peste 20 de câini sunt „cazaţi“ la un adăpost improvizat pe un teren aflat la vânzare, pe drumul spre sudul litoralului
Stabilimentul este condus de către o persoană privată iubitoare de câini, dar nu are niciun fel de autorizaţie de funcţionare
Problema câinilor comunitari nu este una tocmai nouă, dar este cât se poate de delicată. Părerile sunt atât de împărţite încât o decizie fermă este aproape imposibil de luat. Din acest motiv, primarul Radu Mazăre a anunţat că va comanda un sondaj de opinie pentru a vedea ce anume îşi doresc locuitorii oraşului în privinţa patrupedelor maidaneze.
Atunci când vine vorba de câinii comunitari, se aduc în discuţie mai multe soluţii. Adunarea de pe străzi, în adăposturi speciale, este una din soluţii, dar este cea mai costisitoare. Sterilizarea şi, apoi, eliberarea lor este detestată de mulţi constănţeni, iar eutanasierea este cea mai ieftină, dar cea mai blamată soluţie. Însă, surprinzător de mulţi locuitori ai oraşului, mai ales cei care sunt păţiţi când vine vorba de câini maidanezi, ar fi de acord cu această soluţie radicală.
Mai există şi o altă soluţie, cea a adopţiei. Momentan, însă, pe domeniul public este interzis acest procedeu. Orice proprietar de câine care poate face dovada unui carnet de sănătate a animalului, nu mai este obligat să-l castreze sau sterilizeze. Aceste procedee se aplică, însă, în cazul în care cineva doreşte să adopte un maidanez. El va plăti toate costurile, iar pe cercelul cu care va fi „ştanţat“ câinele se înscrie un număr de identificare al proprietarului.
Legea nu prevede niciun număr-limită astfel că cine doreşte, poate adopta şi 20 de câini, atâta vreme cât are unde să-i ţină. Un astfel de constănţean există, el amenajând pe un teren pus în vânzare chiar de el un adăpost în care sunt găzduiţi câteva zeci de câini. Stabilimentul este situat la intersecţia străzilor M