Timp de trei ani, mi-am concentrat efortul creator pe un nou proiect, născut, la începutul acestei perioade, în Conteşti. Ştiinţa şi pasiunea de a le oferi oaspeţilor experienţe culinare cu produse exclusiv româneşti sunt bazate pe o cercetare desfăşurată, de-a lungul acestor ani, în diferite locuri ale ţării.
Am călătorit aproximativ 3.000 de kilometri prin România, descoperind ţărani, fermieri, ciobani, cunoscând trufele şi ciupercile româneşti, fiind, astfel, capabil de a-mi crea propriul microconcept – ferma cu animale domestice, legume şi pomi fructiferi pe care am dezvoltat-o în apropierea râului Dâmboviţa. Acolo am descoperit o a doua glie, la 40 de kilometri de Bucureşti. A doua rădăcină, într-o câmpie foarte fertilă, cu o vedere frumoasă către Carpaţi.
Pentru a ajunge la răspunsurile pe care le caut, am hotărât să îmi pun întrebări concrete, bazându-mi cercetarea pe următoarele:
- Ce avem noi, azi, în farfurie?
- Ce moştenire le vom lăsa copiilor?
- Poate exista o gastronomie românească autentică?
Un pământ binecuvântat de Dumnezeu cu soare ideal, aer curat, apa cristalină, sol fertil... Acestea toate, puse în valoare de tehnici tradiţionale, sunt propice pentru o viaţă naturală, armonioasă, dar şi pentru a crea Denumiri de Origine Controlată (DOC), prin care se pot obţine recunoaşterea şi promovarea produselor româneşti în exterior.
Evoluţia conceptelor în gastronomie determină alegerile viitoare ale consumatorului normal. Dacă o mamă poate să îşi procure cu uşurinţă mâncarea potrivită pentru copii, este pentru că cineva s-a gândit la asta şi şi-a pus în practică ideile. Acelaşi lucru este valabil pentru toate felurile de mâncare. Un chef se gândeşte mereu la noi asocieri de gusturi şi texturi. Acest gen de muncă declanşează cunoaşterea şi descoperirea unui unive