În perioada 3-7 iunie, doi profesori – Mariana Ştefănescu şi Barabás Adriana – şi patru elevi din clasele de informatică de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” – Claudia Vişan, Simona Herciu şi Vlad Sandru din clasa a 10-a A, Gocz Tibor din clasa a 11-a A – au participat la cea de-a şasea (şi ultima) etapă a proiectului multilateral Comenius „Spaţiul virtual – ultima frontieră”, întâlnire care s-a desfăşurat la Liceul de electronică din Sosnowiec, Polonia.
Proiectul a avut ca obiective principale studierea influenţelor spaţiului virtual asupra vieţii oamenilor, explorarea spaţiului cibernetic, realizarea unor noi mijloace de comunicare în viitor, precum şi o mai bună cunoaştere a culturii şi civilizaţiei ţărilor implicate în proiect (Polonia, Austria, Norvegia, Portugalia, Turcia şi România).
Programul de lucru a cuprins numeroase activităţi diverse şi interesante. În prima zi, ziua de sosire a echipelor de proiect, profesorii şi elevii din România şi Portugalia au vizitat lagărele de concentrare de la Auschwitz-Birkenau, cel mai dureros şi sângeros loc din Europa. Parcă şi vremea a ştiut dinainte despre sosirea noastră, întreaga zi fiind ploioasă, cu cerul plumburiu şi vântul neobişnuit de rece pentru o zi de iunie, desenând parcă un decor care se potrivea perfect cu durerea din sufletele vizitatorilor.
A doua zi, cele şase echipe din ţările participante la proiect s-au întâlnit la Liceul de electronică din Sosnowiec unde s-au desfăşurat primele activităţi: prezentarea de către echipa norvegiană a filmului de evaluare a întâlnirii anterioare din Norvegia, urmată de prezentările realizate de fiecare ţară despre călători şi exploratori renumiţi. După pauza de prânz, întâlnirea a continuat cu un „tur virtual” al fiecărei şcoli participante, elevi din România, Turcia, Portugalia şi Polonia prezentând filmele realizate despre şcoala lor. În du