Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, în întâlnirea cu Nikolai Patruşev, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, a rezultat din nou că Bucureştiul şi Moscova au divergenţe privind scutul antirachetă, şeful statului asigurând însă că ţara noastră nu ar accepta pe teritoriu armamente ofensive, potrivit surselor de presă.
Domnia sa a afirmat:"Sistemul antirachetă a fost unul dintre subiectele discutate, eu menţionând încă o dată că sistemul antirachetă din România nu este îndreptat împotriva Federaţiei Ruse. România nu ar accepta niciodată pe teritoriul ei armamente ofensive ale altor state. Sistemul care se instalează în România este un sistem defensiv. Şi ce mi se pare dificil de înţeles, se cer garanţii, nu nouă, ci Statelor Unite, or garanţia este chiar tratatul (de instalare a scutului n.n. ) care este public şi în care se precizează foarte clar că sistemul antirachetă din România este un sistem defensiv".
"Fiecare avem puncte de vedere diferite. Noi declarăm elementele de scut antichetă ca fiind un armament defensiv, pentru apărarea teritoriului României şi a teritoriilor altor state membre NATO sau UE. Partea rusă a exprimat neîncredere că aceste echipamente n-ar fi utilizate şi împotriva unor rachete ruseşti. Rămâne să crească încrederea. Noi nu putem arăta decât ce scrie în acordul nostru cu Statele Unite, că sunt echipamente defensive", a afirmat şeful statului.
F. A. Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, în întâlnirea cu Nikolai Patruşev, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, a rezultat din nou că Bucureştiul şi Moscova au divergenţe privind scutul antirachetă, şeful statului asigurând însă că ţara noastră nu ar accepta pe teritoriu armamente ofensive, potrivit surselor de presă.
Domnia sa a afirmat:"Sistemul antirachetă a fost unul dintre subiectele discutate, eu menţionând încă o dată că sistemul ant