Cele aproape 90 de camere de supraveghere amplasate în zona centrală a municipiului încep să-şi arate roadele. Într-o jumătate de an, sistemul de supraveghere în vederea prevenirii criminalităţii a raportat 361 de incidente, atât de natură rutieră, cât şi judiciară.
Anul trecut, municipalitatea bistriţeană dădea în folosinţă un sistem integrat de supraveghere a zonei centrale a municipiului Bistriţa, camerele de supraveghere fiind achiziţionate în baza unui proiect cu fonduri europene.
"Primăria Bistriţa a implementat un proiect de monitorizare prin supraveghere video a zonei centrale a municipiului. Este vorba de un proiect care a avut drept scop creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor şi prevenirea criminalităţii, un proiect în valoare de peste două milioane de lei, finanţat din fonduri europene.
În cadrul acestui proiect au fost instalate aproximativ 90 de camere de supraveghere în zona centrului istoric, dar şi în zona de rezervaţie a centrului istoric, astfel încât perimetrul se întinde în acest moment de la parcul municipal până la Bulevardul Republicii şi intersecţia cu strada C.R.Vivu şi respectiv intersecţia cu strada Alexandru Odobescu.
Aceste sisteme de monitorizare s-a dovedit a fi eficiente până acum, ele fiind de un real folos atât Poliţiei Locale, cât şi Poliţiei municipiului care apelează la înregistrările noastre, atunci când are evenimente în acest perimetru", spune purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Bistriţa, Mihai Ruşti.
De la darea în folosinţă a dispeceratului Poliţia Locală a primit zeci de solicitări din partea Poliţiei municipale de obţinere a unor imagini cu privire la fapte de natură contravenţională sau infracţională.
"Camerele de supraveghere sunt monitorizate 24 d eore din 24 de către dispecerii din cadrul Poliţiei Locale. Pe camere pot să apară tot felul de incidente. Unele pot