Pentru această nouă ediție a rubricii săptămânale cu informații din lumea fascinantă a entertaining-ului vă stă la dispoziție un articol amplu, redactat în două părți, despre ce este important să aveți în vedere atunci când vreți să vă deschideți propriul vostru local.
“Am avut ocazia de-a lungul ultimilor 15 ani să colaborez cu mulți oameni de succes din această industrie și în același timp să fiu martorul unor eșecuri regretabile, multe dintre ele chiar neașteptate”,
ne-a mărturisit Paul.
Să trecem însă la subiect:
“Încep cu clientul, căci fiecare client care-ți trece pragul este esențial pentru business-ul tău. Ai nevoie ca el să revină. Este important ca locația ta să fie pregătită pentru succes încă din prima zi!
Majoritatea localurilor eșuează în primele 12 luni de la deschidere (media) pentru că nu au un plan adecvat de business.
Este important să nu uiți, în calitate de proprietar, că nu doar deschizi un bar, ci operezi o afacere. Prioritatea numărul unu este să ai un concept pentru locația ta, iar asta cere un business plan!
Iată câteva soll-uții!
Pașii pe care îi implică deschiderea unui nou local:· Să faci un business plan.· Să stabilești bugetul
· Să cercetezi competiția locală
· Ia-ți un architect, designer de interior și un consultant specialist pe partea de bar
· Să găsești zona cea mai potrivită, căci zona în care este amplasat barul tău este foarte importantă!
· Contabil
· Să creezi un concept
· Să efecturezi o cercetare amănunțită a pieței
· Planul de acțiune/Implementare
· Recrutarea personalului
· Crearea unei proceduri de operare
· Sunetul
· Luminile
· Mobilierul/Echipamentul necesar
· Furnizorii potriviți
· Partenerii/Sponsorii
· Pregătirea structurii de IT
· Stocul
· Marketing Plan
· PR
·