Carnea de mici infestată cu salmonela se întoarce în magazine, pentru că nu este periculoasă pentru sănătatea oamenilor, susţin reprezentanţii ANSVSA.
Serotipurile de Salmonella depistate de laboratorul DSVSA Prahova în pasta de mici cu carne de pasăre nu sunt patogene şi nu prezintă risc pentru sănătatea publică, a declarat, marţi, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Vladimir Mănăstireanu.
Mai mult, carnea de mici găsită la un depozit din Ploieşti se va întoarce la producător cu condiţia ca ea să fie preparată termic la o temperatură de peste 60 de grade.
ANSVSA a finalizat alerta declanşată în 30 mai privind suspiciunea contaminării produsului “mici cu carne de pasăre Delicia” cu Salmonella spp, analizele realizate de Institutul de Igienă şi Sănătate Publică arătând că serotipurile depistate nu sunt patogene şi nu prezintă risc pentru sănătatea publică.
Comentarii.
Carnea de mici infestată cu salmonela se întoarce în magazine, pentru că nu este periculoasă pentru sănătatea oamenilor, susţin reprezentanţii ANSVSA.
Serotipurile de Salmonella depistate de laboratorul DSVSA Prahova în pasta de mici cu carne de pasăre nu sunt patogene şi nu prezintă risc pentru sănătatea publică, a declarat, marţi, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Vladimir Mănăstireanu.
Mai mult, carnea de mici găsită la un depozit din Ploieşti se va întoarce la producător cu condiţia ca ea să fie preparată termic la o temperatură de peste 60 de grade.
ANSVSA a finalizat alerta declanşată în 30 mai privind suspiciunea contaminării produsului “mici cu carne de pasăre Delicia” cu Salmonella spp, analizele realizate de Institutul de Igienă şi Sănătate Publică arătând că serotipurile depistate nu sunt patogene şi nu prezintă risc pentru sănătatea publică. @