Examenul de Bacalaureat va rămâne neschimbat în următorii trei ani, potrivit declaraţiei inspectorului general al Inspectoratului Școlar Tulcea, Dumitru Damian. Decizia a fost adoptată în contextul în care începând din 2016 România va respecta un model de Bacalaureat unic în Uniunea Europeană și care acum se află în dezbatere publică.
„Formula de Bacalaureat va fi modificată în 2016 pentru că noi va trebui să aplicăm şi în România un sistem unic european, care acum este în dezbatere publică. Noi participăm la dezbateri prin reprezentanţii Ministerului Educaţiei, ai institutelor de cercetare, dar şi ai Consiliului Elevilor. În primul rând, subiectele vor fi concepute în așa fel încât să se poată remarca pregătirea personală și inventivitatea personală și viziunea de aplicare a diferitelor subiecte la nivel individual. Deci se va pune accent pe activitate și pe capacitatea creativă a fiecărui elev. Însă cu siguranţă din examenul de Bacalaureat nu vor lipsi probele la Limba şi literatura română şi la o limbă străină, iar la disciplinele specifice principale de studiu în școlile respective, subiectele vor fi concepute de maniera amintită anterior și se va pune accent în primul rând pe creativitatea elevilor. Subiectele se vor concepe în așa fel încât elevii să îşi etaleze cunoștințele acumulate, dar într-un fel de mini proiect în care să se poată remarca suficient”, a declarat inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Tulcea.
Discuţiile pe această temă au avut loc în cadrul Congresului Educaţiei ce s-a desfăşurat săptămâna trecută la Bucureşti, eveniment la care au participat alături de reprezentanţi al Ministerului Educaţiei, membri ai Consiliului Elevilor, reprezentanţi ai Inspectoratelor Şcolare, precum şi lideri ai Comisiei Europene.
Examenul de Bacalaureat va rămâne neschimbat în următorii trei ani, potrivit declaraţiei inspectorului genera