► Din cauza lipsei de promovare puţine sunt cunoscute celor interesaţi
Valea Jiului, are, de-a lungul şi latul ei, zeci de mii de metri pătraţi de teren pregătit pentru a primi investitori, indiferent de domeniu de activitate. După ce epoca industrializării a apus, multe dintre construcţiile şi terenurile aferente instituţiilor din industria minieră au ajuns în domeniul public al primăriilor. Acestea le-au preluat în administrare în ideea de a le pune pe piaţă şi de a atrage investitori. Administraţiile publice locale pot încasa bani din concesionarea sau vânzarea lor. Însă, majoritatea au rămas şi acum abandonate, semn că şi gratis multe dintre terenurile viabile pentru investiţii nu interesează.
La Petrila,
prin HG 1169/2004, au fost preluate 9 terenuri în administrarea publică: cariera şi halda Deforu, funicularul şi halda de steril, incinta de la cota 840 a traseului de funicular, Ciort, UP halda de steril şi incintele, incinta puţului auxiliar, incinta Jieţ, Lonea şi căminul de nefamilişti de pe Sadoveanu.
La Petroşani
sunt doar două asemenea incinte rămase după industrializare în administrare publică, unde au fost atribuite terenuri pentru diferite proiecte, fără prea mare anvergură: în incinta fostei exploatări miniere Dâlja şi în incinta fostei preparaţii de la Livezeni.
Aninoasa
are 6 terenuri de acest tip. Faţă de alte localităţi, Aninoasa stă bine la terenuri cu potenţial investiţional: incinta puţului de aeraj de la Iscroni, incinta Iscroni, incinta Aninoasa Nord, Piscu-Priboi, dealul Vercului şi puţ Iscroni. Cu toate aceste oportunităţi stă prost la capitolul investiţii.
La Vulcan
sunt disponibile în zona Jiu Paroşeni: un teren aflat în administrare publică în incinta EM Paroşeni şi un bloc, şi un teren în Crividia. De asemenea, este destinat inv