Cert este că micuţul a suferit un stop cardiac, însă cauzele care au determinat aceasta vor fi stabilite abia după ce legiştii bucureşteni vor analiza probele microbiologice trimise de la Braşov.
Medicii de la Spitalul de Copii Braşov spun că nu se pune problema să fi fost vorba de o culpă medicală în cazul copilului intoxicat cu ciuperci şi internat la unitatea medicală braşoveană. Aceasta este concluzia pe care au tras-o aceştia, după ce au fost oferite rezultatele preliminare ale necropsiei.
Micuţul a fost internat în spital în data de 12 iunie, după ce suferise o intoxicaţie cu ciuperci ca urmare a unei mese luate în familie cu ciuperci culese de mama şi tatăl său. După două zile de tratament, băiatul părea că şi-a revenit şi era în pragul externării. Părinţii au decis să îl ţină în spital până luni, pentru a fi sub supraveghere de specialitate. Una din asistente i-a pus o perfuzie şi, la numai un minut, băieţelul a încetat din viaţă, în ciuda eforturilor medicilor de a-l resuscita. Părinţii au declarat că sunt siguri că asistenta i-a încurcat tratamentul, însă conducerea spitalului exclude ca tratamentul minorului să fi fost altul decât cel prescris de medicul curant. „Părinţii presupun că, schimbându-se flaconul de perfuzie, a apărut acest accident, dar nu este adevărat. Noi am urmărit şi flacoanele şi tot. Flacoanele sunt numerotate, unele au numere pe ele, altele au numele şi substanţa. Flacoanele de ser fiziologic care nu conţin altceva decât ser fiziologic nu au decât număr – numărul 4 – nu au detalii, deoarece nu conţin alte substanţe. Părinţii nu au venit să discute cu mine, dar am auzit că presupun că, deoarece flaconul nu avea detalii, acesta i-ar fi cauzat moartea micuţului, dar n-am găsit nicio problemă de malpraxis”, a declarat Marcel Albean (foto), purtător de cuvânt al Spitalului de Copii Braşov.
Cadavrul minorului a fost