Fântâna arteziană din Centrul Civic al Petroşaniului bălteşte exact ca şi cea din Parcul Carol Schreter. Nu ştim cum s-a întâmplat, dar execuţia fântânii nu a ieşit aşa cum trebuia. Este adevărat, fântâna nu era cuprinsă în proiectul realizat din bani europeni, ea a fost realizată din bani de la bugetul local.
Probabil că proiectantul nu s-a gândit, atunci când a conceput proiectul integrat al pasajului pietonal, la faptul că planul are o înclinaţie anume, care nu va permite funcţionarea unei asemenea fântâni. Apa pe care fântâna o răspândeşte nu poate să fie preluată cu totul de sistemul de canalizare.
La o primă vedere, este evident că locul unde-i amplasată fântâna este o idee mai înclinat. Conceptul fântânii care are ţâşnitoarele direct în pavaj este unul modern. La Sibiu funcţionează o asemenea fântână chiar în Piaţa Mare a oraşului, dar acolo apa nu bălteşte şi nu se scurge într-o parte sau alta. La Petroşani, unde s-a aplicat acelaşi concept, apa din fântână alunecă în direcţia teatrului. Lumea ocoleşte şiroiul de apă rezultat. Doar copiii şi porumbeii sunt fericiţi de apa care se prelinge din fântână şi nu sunt deranjaţi deloc de această disfuncţionalitate. Amenajarea acestei fântâni a costat aproape de 90.000 lei. Fântâna este frumoasă, dă culoare zonei, dar nu funcţionează corect.
La fel se întâmplă şi în Parcul Carol Schreter. Aici apa fântânii este cu adevărat o binefacere, răcoreşte aerul fierbinte şi mulţi se strâng în jurul ei pentru a scăpa de zăpuşeală, însă fântâna scapă destulă apă, care se prelinge pe aleile din parc. E drept că cu acest prilej să mai răcoresc şi aleile…
Fântâna arteziană din Centrul Civic al Petroşaniului bălteşte exact ca şi cea din Parcul Carol Schreter. Nu ştim cum s-a întâmplat, dar execuţia fântânii nu a ieşit aşa cum trebuia. Este adevărat, fântâna nu era cuprinsă în proiectul re