Avalanşă de pacienţi muşcaţi de căpuşe la Urgenţele Spitalului Suceava, unde una din zece persoane care solicită asistenţă medicală a căzut victimă acestor insecte parazite. Un număr record de cazuri de acest gen a fost înregistrat luni, când, din 327 de prezentări, 32 au fost reprezentate de pacienţi muşcaţi de căpuşe. Ieri, până la ora 12.00, alte şase persoane au solicitat îngrijiri medicale din cauza insectelor parazite.
Panica oamenilor care iau cu asalt Urgenţele Spitalului Suceava este justificată, dacă avem în vedere că aceste insecte parazite transmit o boală foarte periculoasă, boala Lyme. De altfel, în acest sezon, patru suceveni au fost diagnosticaţi deja cu această maladie greu de depistat şi tratat.
Potrivit datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava, în 2013, primele cazuri de boală Lyme au fost semnalate luna trecută, iar printre pacienţi se regăsesc şi doi copii. S-au îmbolnăvit grav şi riscă să rămână cu sechele pe viaţă după ce au fost muşcaţi de căpuşe un tânăr de 26 ani, din Câmpulung Moldovenesc, un tânăr de 21 ani, din Rădăuţi, un băieţel de 5 ani, din Chilişeni, şi o fetiţă de 7 ani, din Vereşti.
Pentru a evita muşcăturile de căpuşe, medicii recomandă evitarea deplasărilor în zonele împădurite şi la iarbă verde şi purtarea de haine deschise la culoare, care să acopere cât mai mult din piele. Boala Lyme provoacă afecţiuni ale pielii, ale articulaţiilor, iar în cazurile mai grave afectează inima sau sistemul nervos.
Avalanşă de pacienţi muşcaţi de căpuşe la Urgenţele Spitalului Suceava, unde una din zece persoane care solicită asistenţă medicală a căzut victimă acestor insecte parazite. Un număr record de cazuri de acest gen a fost înregistrat luni, când, din 327 de prezentări, 32 au fost reprezentate de pacienţi muşcaţi de căpuşe. Ieri, până la ora 12.00, alte şase persoane au solicitat îngrijiri