Leul a îndurat o depreciere severă în ultimele săptămâni, o evoluţie ce ameninţă să se transforme într-o prăbuşire după ultima şedinţa de politică monetară a Rezervei Federale, se arată într-un studiu Admiral Markets.
Conform studiului, politica monetară la nivel global, dar în special cea a Rezervei Federale, este o parte critică a infrastructurii pieţelor financiare în acest moment. Prima manevră a fost efectuată de banca centrală americană în 2008, pentru a preveni colapsul sistemului financiar, o cauză nobilă în opinia bancherilor din întreaga lume. Pentru prima dată în ultimii 5 ani, au apărut speculaţii că politica monetară de relaxare, ce a propagat un flux masiv de capital în întreaga lume, generând bule speculative, va fi încetinită, cu efect devastator asupra tuturor claselor de active, inclusiv asupra monedei naţionale.
În ultimele luni, leul si principalii indici bursieri au arătat o corelaţie pozitivă foarte puternică. Când bursele de acţiuni au crescut, cursul EurRon a scăzut, iar când bursele au scăzut pe baza speculaţiilor că FED va normaliza politica monetară, EurRon a crescut. Leul este sensibil la sentimentul global faţă de risc, fiind o valută mai riscantă decât euro, la rându-i mai riscantă decât dolarul, spun analiţtii Admiral Markets, o companie specializată în servicii pe piața valutară, se mai arată în studiul Admiral Markets.
F. A. Leul a îndurat o depreciere severă în ultimele săptămâni, o evoluţie ce ameninţă să se transforme într-o prăbuşire după ultima şedinţa de politică monetară a Rezervei Federale, se arată într-un studiu Admiral Markets.
Conform studiului, politica monetară la nivel global, dar în special cea a Rezervei Federale, este o parte critică a infrastructurii pieţelor financiare în acest moment. Prima manevră a fost efectuată de banca centrală americană în 2008, pentru a preveni colapsul sistemului fi