In urma recentei reuniuni anuale a Forumului National al Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii - SUERD la nivel ministerial, s-a dat unda verde constituirii consortiilor parteneriale si pregatirii din timp a proiectelor ce vizeaza implementarea SUERD ce se aplica integrativ pentru 14 State membre si ne-membre UE si este adecvata tuturor celor 8 regiuni actuale de dezvoltare ale tarii. Aceasta Strategie nu este nicidecum un petic de hartie, ci a fost conceputa din start sa replice modelul de succes al Strategiei Marii Baltice intr-o zona mozaicata printr-un pachet financiar complex din surse UE combinate, dar si prin sansa incheierii unor coalitii/parteneriate de succes pentru investitii majore in toate marile domenii: infrastructura, mediu-energie, turism, patrimoniu cultural, reforma institutionala.
In acest sens, multumita parteneriatului cu Academia Romana si Universitatea Spiru Haret, Catedra Internationala Onorifica in sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii - platforma pan-europeana flexibila de formare alternativa, promovare si lobby pro-dunarean - organizeaza Sesiunea Practica de Formare pentru Promotori si Facilitatori SUERD, la Constanta, in perioada de 21 – 22 iunie 2013.
Participantii la Sesiunea de Formare SUERD realizeaza in echipa schitarea unui proiect virtual de anvergura sau cuplarea la un proiect multi-national complex, in premisele sale fundamentale, deja identificat si avansat spre finantare. Participantii primesc, in urma unei evaluari practice finale, Certificat de Absolvire - "Modul de Formare pentru Promotori si Facilitatori SUERD", cu anexa detaliata a modulelor, eliberat in co-tutela de catre Universitatea Spiru Haret si Catedra Internationala Onorifica SUERD, in parteneriat cu Academia Romana prin Centrul de Biodiversitate “Acad. David Davidescu”.
Partener Media Asociat: Agentia Nationala d