Preşedintele Traian Băsescu consideră că speranţele reducerii fiscalităţii pe forţa de muncă nu sunt imediate, dar acest lucru s-ar putea întâmpla din 2015.
“Ambele trebuie reduse, însă, vă spun şi care este motivul pentru care se stă. Deşi pe medie România este a patra ţară ca fiscalitate de jos în sus. Deci, avem o fiscalitate redusă faţă de media statelor UE, dar când venim la un segment care se numeşte fiscalitatea pe muncă avem un nivel extrem de ridicat. De ce nu cred că se poate umbla în perioada următoare aici? Deficitul la fondul de pensii este de 3,2 miliarde de euro pe an. Ori, singura contribuţie în fondul de pensii sunt taxele pe forţa de muncă. Există o tendinţă de diminuare. (…) Însă, sunt bani pe care Guvernul trebuie să îi împrumute ca să plătească pensiile. De aceea, deşi toţi ştim că fiscalitatea pe muncă este foarte ridicată nu cred că se va întâmpla în 2014, poate din 2015″, a spus Băsescu, marţi, la o întâlnire cu femeile de afaceri din România, întrebat cu privire la o eventuală diminuare a taxelor pe care trebuie să le plătească salariatul şi angajatorul.
El a subliniat că o diminuare a fiscalităţii pe forţa de muncă poate fi făcută atunci când există o tendinţă de diminuare a deficitului la fondul de pensii.
“Mie mi se pare egal important să fie redusă şi povara pe angajator, pentru că ăsta unde o să ducă banii? La investiţii sau la cheltuieli materiale, care înseamnă tot creşte de PIB. Speranţele nu sunt imediate, dar, în mod categoric, trebuie redusă fiscalitatea pe forţa de muncă”, a mai spus preşedintele. (A – autor: Mirela Bărbulescu, editor: Cristina Tatu)
Preşedintele Traian Băsescu consideră că speranţele reducerii fiscalităţii pe forţa de muncă nu sunt imediate, dar acest lucru s-ar putea întâmpla din 2015.
“Ambele trebuie reduse, însă, vă spun şi care este motivul pentru care se stă. Deşi pe med