Concesionarea gratuită de către Ministerul Apărării Naţionale, cu ani în urmă, a terenurilor de servitute aferente apartamentelor din blocurile de locuinţe situate în zona fostei unităţi militare de la periferia oraşului naşte zâzanie acum între foştii angajaţi ai armatei. Ieşiţi la pensie odată cu restructurările din sistem, locatarii au primit în 2009 vestea că ministerul le poate oferi gratuit autorităţilor locale suprafaţa dintre blocuri pentru a fi amenajate căi de acces, precum şi spaţii verzi.
Unii dintre pensionari susţin însă că municipalitatea numai căi de acces şi spaţii verzi nu a amenajat pe suprafaţa respectivă, o parte din teren fiind concesionat unor locatari care şi-au înfipt ţăruşi pentru a-şi face aici garaje sau cine ştie ce anexe. Evident că relaţiile dintre rezervişti s-au tensionat, iar cei nemulţumiţi de situaţia respectivă au cerut explicaţii autorităţilor locale, pentru a se asigura că terenul respectiv rămâne unul de servitute.
Dorel Popescu este unul dintre nemulţumiţi, el scriindu-i primarului Florin Cârciumaru pentru a-i aduce la cunoştinţă faptul că un vecin de-al său a bătut deja ţevi pe terenul de servitute şi astfel ar fi îngrădit accesul la terenul de servitute. Acesta nu uită să amintească faptul că municipalitatea nu a amenajat acolo nici spaţii verzi şi nici căi de acces către blocuri, Popescu spunând deschis că nu este de acord cu concesionarea terenului către locatari, atâta timp cât suprafaţa are un alt statut, de servitute. „Primăria a băgat cearta între aceste familii pentru terenul de servitute”, spune fostul angajat al armatei, care aşteaptă un punct de vedere al oficialităţilor locale astfel încât să fie evitate disputele între locatari.
Oficiali ai municipalităţii spun însă că o eventuală concesionare a terenului s-ar face doar cu acordul tuturor locatarilor, lucru care, deocamdată, cel puţin, este