Ion Băraru, fizicianul de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, este profesorul care, de ani buni, cucereşte alături de elevii săi premiile de la concursul internaţional de proiecte organizat de NASA. Cât din aceste reuşite reprezintă munca şi cât anume cântăreşte creativitatea? De ce are nevoie un elev pentru a ajunge la o astfel de competiţie şi ce viitor au, în România, micuţii savanţi?
Vorbim despre aceste probleme cu profesorul Ion Băraru, mâine, de la ora 11.00, în cadrul unui interviu online, în direct pe www.ziuaconstanta.ro
Aşteptăm întrebările dumneavoastră prin formularul de comentarii de la sfârşitul articolului sau la adresa interviu@ziuact.ro.
Realizator: Ada CODAU
Nota redacţiei: Pentru a păstra coerenţa şi relevanţa discuţiei, nu vom valida comentariile care nu se referă la temele anunţate, care nu conţin întrebări sau care constau în atacuri la persoană.
Intrebările redacţiei:
1. De nouă ani, elevii constănţeni participă la concursurile organizate de Agenţia Spaţială Americană - NASA, acolo unde sunt distinşi cu premii şi menţiuni. Aceşti mici savanţi sunt îndrumaţi de dumneavoastră. Cum a început povestea?
2. Ce înseamnă pentru dumneavoastră faptul că sunteţi reprezentantul Agenţiei Spaţiale în concursurile NASA organizate în Europa de Sud-Est?
3. Ce fel de tineri vi se alătură la Centrul de Cercetare al elevilor de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”?
4. Cum îşi desfăşoară activitatea, din punct de vedere financiar, acest centru de cercetare? Există, în Constanţa, oameni generoşi care susţin astfel de activităţi?
5. Intuiţi care sunt elevii supradotaţi, care au o doză mai mare de creativitate?
6. Care sunt „ingredientele” reuşitei într-un concurs NASA? Cât de mult contează munca şi cât înseamnă ingeniozitatea?