Elevi și profesori de la Colegiul Tehnic “Danubiana” au petrecut 10 zile în Tucia, unde s-au întâlnit cu partenerii din proiectul “Caleidoscop – o aventură culinară europeană”.
Un grup format din 20 de elevi și cinci profesori de la Colegiul Tehnic “Danubiana” a fost în Turcia într-o adevărată “expediție culinară”, la cea de-a doua întâlnire a participanților la proiectul “Caleidoscop – O aventură culinară europeană”. Proiectul bilateral Comenius este obținut prin intermediul Programului învățare pe tot parcursul vieții, promovat de Agenția Națională Pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.
Reuniunea a avut loc în orașul Kahramanmaraș. Școala parteneră este Mesleki Eğitim MerkeziKahramanmaraș, considerată cel mai mare centru de formare profesională a tinerilor din zonă în meserii din domeniul alimentației publice, dar și din domeniile electronic și industrie textilă.
În cadrul întâlnirii de proiect din Turcia s-au prezentat rezultatele activităților desfășurate până acum și s-au vizionat prezentările efectuate de elevi referitoare la unitățile școlare din care provin. Deasemenea, elevii au participat la cursuri introductive de limba română și de limba turcă, activitate care a stârnit interes de ambele părți. Elevii au avut parte și de plăcute activități practice în bucătărie.
“Am putut asista împreună cu copiii la pregătirea mâncărurilor tradiționale, familiarizându-ne cu varietatea ingredientelor, condimentelor și sosurilor din bucătăria turcă. În cadrul parteneriatului s-a urmărit dezvoltarea unui lexicon de termeni tehnici comuni folosiți în bucătăriile tradiționale: unelte de bucătărie, procese, condimente, ingrediente, denumiri de mâncăruri, originea mâncării și rețete curente. S-au vizitat unități tradiționale de preparare a mâncării, unde s-a urmărit procesul tehnologic și s-a discutat cu