Domnul președinte de partid Vasile Blaga este autorul celei mai răsunătoare demascări a nostalgiilor comuniste de după revoluția din 1989. Domnia sa se identifică public cu idealurile comunismului chinez. Nici mai mult, nici mai puțin!
Ne scărpinăm în creștetul capului și încercăm să pricepem cum devine treaba, vorba ălora de la fierăria lui Iocan, din Moromeții. Ce ne arată lucrul acesta, altceva decât străvechi nostalgii feseniste din vremea în care onoarea de astăzi a social-democraților, domnul președinte, pe atunci provizoriu, Ion Iliescu declara, la nici o lună după executare lui Ceaușescu, despre macularea idealurilor nobile ale comunismului de către apropiații geniului din Scornicești de anvergura neuitatului Emil Bobu sau Alexandrina Găinușe. Adicătelea dacă aceștia n-ar fi fost în fruntea statului, idealurile ar fi sclipit nestingherite și ne-ar fi năpădit echitatea pe care o aflam la ședințele de învățământ politico-ideologice în care ni se povestea că în comunism fiecăruia i se va acorda după nevoi ceea ce avea de trebuință, în așa fel încât să poată ațipi în voie pe banca din fața blocului.
Prin urmare domnii Vasile Blaga și Cezar Preda vor fi sorbit odinioară, ab origo, ideile președintelui provizoriu Ion Iliescu și își vor fi spus unul, altuia: ”că bine le spune, nu degeaba a fost socotit intelectualul partidului comunist român”.
Din păcate pârdalnica trecerea a timpului și nevoile de mascare ideologică i-au împins pe domnii de mai sus la altă doctrină care li se potrivește precum fusta minjup sexagenarului obez. Noroc că acela care i-a aruncat în dreapta eșichierului politic, dușmanul din umbră Traian Băsescu, le-a spus adio și le-a redat libertatea de credință. Așa că domnul Vasile Blaga s-a dus în vizită politică (repet: politică!) la fostele idealuri și a declarat că revine la iarba verde de acasă. În consecință le-