Zeci de spaţii publice din municipiul reşedinţă de judeţ au fost prinse într-un amplu program de dezinsecţie, menit să îndepărteze pericolul pe care îl reprezintă căpuşele pentru sănătatea sucevenilor. Echipele de dezinsecţie au acţionat în special în timpul nopţii, pentru ca un număr cât mai mic de persoane să intre în contact cu substanţele speciale împrăștiate pentru stârpirea căpuşelor şi ţânţarilor.
Viceprimarul Ovidiu Doroftei, care a coordonat acţiunea de dezinsecţie a spaţiilor verzi şi a locurilor de joacă din municipiul Suceava, a precizat că în total se va acţiona în 56 de locaţii, din care 22 sunt parcuri şi scuare.
„Acţiunea vizează toate parcurile şi spaţiile de joacă, care sunt tratate împotriva căpuşelor şi a ţânţarilor. A durat mai mult să punem în aplicare această măsură pentru că a trebuit să aşteptăm vremea potrivită, astfel încât acţiunea substanţelor să fie de durată”, a spus viceprimarul Ovidiu Doroftei, care a supervizat ieri campania de dezinsecţie în zona de agrement din spatele Uzinei electrice.
Campania de dezinsecţie a spaţiilor verzi şi a locurilor de joacă pentru copii s-a dovedit a fi o necesitate, după ce un număr foarte mare de suceveni au ajuns la Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou”, în urma muşcăturilor de căpuşe.
Pentru combaterea acestora s-a folosit o soluţie specială, Solfac, care a fost aplicată prin două tipuri de pulverizare – cu ceaţă rece şi cu ceaţă caldă. Procedura cu ceaţă caldă este folosită în special pentru spaţiile verzi dese, iar cea rece se aplică pe iarbă şi pe spaţiile întinse.
Soluţia este biodegradabilă şi nu prezintă pericol pentru populaţie, acţionând asupra sistemului nervos al insectelor.
„În urma dezinsecţiei, parcurile şi locurile de joacă, precum şi spaţiile destinate petrecerii timpului liber prezintă siguranţă pentru cetăţeni, fiind aplicate tratamente împotriva căp