Recent s-a desfășurat de-a lungul Dunării şi în Delta Dunării o expediție de cercetare la care au participat reprezentanți din zece țări dunărene, printre care și România. Călătoria, trecând prin mai mult de 30 de situri situate în ariile protejate, a durat timp de trei săptămâni, în lunile mai și iunie, și au fost vizitate centre de informare, trasee turistice, oferte destinate educației ecologice a vizitatorilor din ariile protejate.
În România, a fost vizitat Parcul Natural Comana din judeţul Giurgiu iar la Tulcea echipa a efectuat prima vizită la Centrul Muzeal Ecoturistic. Turul a continuat cu vizite la Centrele de Informare şi Educaţie Ecologică Murighiol, Sfântu Gheorghe, Sulina, Crişan şi Tulcea, unde au avut loc interviuri cu responsabilii centrelor, referitoare la activităţile de informare a vizitatorilor precum şi activităţile de educaţie de mediu ce se desfăşoară în parteneriat cu şcolile din Municipiul Tulcea şi din perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.
În cadrul vizitei la Centrul de Informare şi Educaţie Ecologică, Sf. Gheorghe, echipa Danubeparks a avut ocazia de a se întâlni şi de a purta discuţii cu un grup din Luneburg, Germania, parteneri ai ARBDD în cadrul proiectului NaviNatur „Descoperă şi prezintă durabilitatea de o manieră transnaţională şi prin noi modalităţi: Educaţie pentru o dezvoltare durabilă în cadrul unui program de schimb de elevi prin vizite educaţionale GPS între şcoli din România şi Germania”, sosiţi în Delta Dunării, în localitatea Sfântu Gheorghe, pentru a participa la etapa finală a proiectului NaviNatur.
„Cunoștințele dobândite pe parcursul Turului de Evaluare vor contribui la o cooperare extinsă între Ariile Protejate Dunărene, la idei noi de dezvoltare a produselor specifice, la obţinerea unei imagini de ansamblu asupra a ceea ce există în prezent şi utilizarea tuturor acestor cunoştinţe în vede