Operatorii de salubritate din judeţul Botoşani vor o asociere cu EcoSal în baza căreia să se ocupe în continuare de colectarea şi transportul gunoiului. La ora actuală, la nivelul judeţului sunt cinci operatori de salubritate.
Reprezentanţii firmelor de salubritate aşteaptă să vadă ce măsuri vor lua Consiliul Judeţean şi EcoSal susţin că vor să îşi continue activitatea în aceleaşi zona ca până acum. Spre exemplu, conducerea Urban Serv este interesată doar de zona patru a judeţului care înseamnă municipiul Botoşani.
„Dacă se vor organiza licitaţii pentru colectare şi transport a deşeurilor, în mod cert ne vom înscrie la acele licitaţii. Ne vom înscrie pentru zona patru care cuprinde municipiul Botoşani. Dacă se va merge pe un operator regional, vom fi unul din partenerii care vom participa la o astfel de acţiune. Indiferent de modalitatea în care se va pune în aplicare delegarea serviciului de colectare şi transport la nivel judeţean, noi vom participa”, a declarat Simion Drelciuc, directorul general al Urban Serv.
De asemenea, administratorul firmei Pavra, cea care colectează deşeurile din 28 de comune ale judeţului susţine că cea mai bună variantă este o asociere a operatorilor cu EcoSal.
„La ora actuală am contracte cu 28 de primării din judeţul Botoşani. Practic, colectez gunoiul din 33% din localităţile judeţului. Am obţinut licenţa de gradul doi, la fel cum are şi Urban Serv. Problema este că la ora actuală nu este ceva clar în ceea ce priveşte salubritatea. Am două variante. Fie mă asociez cu EcoSal şi îmi fac în continuare treaba, fie mă prezint la licitaţie pentru una dintre cele patru zone ale judeţului. Cea mai bună variantă ar fi o asociere cu EcoSal dar în momentul de faţă nu se ştie ce va fi”, a spus Petru Filip.
Operatorii de salubritate din judeţul Botoşani vor o asociere cu EcoSal în baza căreia să se ocupe în conti