Joi, 20 iunie, la mănăstirea Petru Vodă va fi înmormântat părintele Iustin Pârvu, unul din cei mai mari duhovnici ai țării noastre. Slujba înmormântării va fi săvârșită de la ora 12, după încheierea liturghiei.
Oficialități ale județului, înalte fețe bisericești, printre care IPS Teofan – Mitropolitul Moldovei -, PS Ioachim Băcăuanul – episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului -, și mii de credincioși și-au anunțat intenția de a-l conduce pe duhovnic pe ultimul drum.
Părintele Iustin Pârvu este unul dintre cei mai mari duhovnici ai țării noastre. Părintele Iustin s-a născut la data de 10 februarie 1919, în satul Poiana Largului, comuna Călugăreni, județul Neamț. În 1936, tânărul râvnitor de doar 17 ani intră frate la Mânâstirea Durău. După numai un an, în anul 1937, tânărul frate merge la Seminarul Teologic de la Mănăstirea Cernica, de unde va pleca mai apoi spre seminarele din Râmnicu-Vâlcea și Roman. În anul 1940 va vea loc tunderea sa în monahism, iar la doar un an distanță, hirotonia întru preot.
Între anii 1942-1944, Părintele Iustin Pârvu este numit preot misionar pe Frontul de Est, din Neamț, până la Odesa. El a participat, împreună cu “Divizia 4 Vânători de Munte” la luptele din cel de-al doilea război mondial, ajungând până la Don.
După lăsarea la vatră, el continuă studiile la Seminarul din Roman, amintit mai sus. După război, au început vremurile de prigoană a românilor de către bolșevici. În anul în care va absolvi seminarul, în 1948, el va fi arestat. Părintele Iustin Pârvu este arestat pe motive politice și condamnat la 12 ani de “închisoare politică”. A trecut prin închisorile de la Suceava, Văcărești, Jilava, Gherla, Periprava și Aiud. Urmează apoi munca silnică din minele de la Baia Sprie, apoi “reeducarea” din închisoarea Pitești. În anul 1960, Părintele Iustin este condamnat la încă patru ani de te