Omul de afaceri Călin Stoia rămâne cu pedeapsa de doi ani de închisoare, cu suspendare, în dosarul „Number One", după ce Curtea de Apel Cluj i-a respins ieri cererea. Stoia mai este judecat în dosarul de corupţie al fostului primar Sorin Apostu, urmând ca sentinţa să fie pronunţată în curând.
Instanţa clujeană a respins atât apelul făcut de Călin Stoia, al cărui avocat cerea achitarea, cât şi apelul făcut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), care au încercat să obţină o pedeapsă cu executare pentru directorul general al Brantner Vereş SA, Călin Stoia.
Amintim că Stoia a fost condamnat în iulie 2012, de Tribunalul Cluj, la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul de trafic de influenţă disjuns din cel care îl vizează pe ex-primarul Sorin Apostu. Stoia a fost acuzat că i-ar fi promis unui cunoscut al său (partener de golf), Ion Bujorel Bold, că poate interveni la înalţi funcţionari pentru deblocarea unei sume de bani de la guvern ce trebuia să ajungă la Vasile Lepădatu, proprietarul unei firme de construcţii şi reparaţii de drumuri, neplătită la timp de o primărie din Vâlcea. În convorbirile interceptate, ataşate la dosar, Stoia vorbea de „Number One", care se pare că nu era altul decât Emil Boc, premierul României la vremea respectivă.
De altfel, numele actualului primar al municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a fost trecut pe lista martorilor pe care avocatul Sergiu Bogdan, apărătorul omului de afaceri Călin Stoia, a propus-o în vederea audierilor la Curtea de Apel Cluj în dosarul „Number One", pentru a se demonstra că Stoia nu a apelat niciodată la fostul premier pentru a interveni în deblocarea unor fonduri. Totuşi, judecătorii au respins propunerea, considerând că nu este utilă audierea lui Boc.
Stoia a fost denunţat chiar de Ion Bujorel Bold, din judeţul Argeş, care a dat declaraţie la DNA Cluj în data de 11 noiembr