În acest an s-au finalizat mai multe proiecte de reabilitare sau extindere ale unor spitale publice, din diverse surse de finanţare. Eforturile s-au axat mai ales pe spitalele judeţene, care au preluat tot "greul" de când 67 spitale orăşeneşti au fost desfiinţate, în aprilie 2011.
De pildă, Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău a fost reabilitat în cadrul unui proiect în valoare de aproape 10 milioane euro, derulat de Consiliul Judeţean prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 şi având ca sursă de finanţare Fondul European de Dezvoltare Regională.
O altă investiţie importantă de anul acesta s-a derulat în Capitală, la Centrul de excelenţă din cadrul Spitalului de Copii "Grigore Alexandrescu". Investiţia a constat în 15,2 milioane de euro, iar în următoarele două săptămâni se vor încheia lucrările exterioare iar apoi se va trece în interior, unde vor trebui executate lucrările de utilităţi interne, apă, partea electrică, comunicaţii, încălzire şi altele, pentru care a fost făcută licitaţie, dar care este contestată, ceea ce va întârzia lucrarea. După rezolvarea contestaţiei şi începerea lucrărilor, va mai dura probabil 8 - 10 luni execuţia propriu-zisă.
Tot în Capitală, Institutul Oncologic Bucureşti are de anul acesta o nouă secţie de pediatrie, cu 50 de paturi, care este prevăzută cu o "şcoală de spital", unde copiii internaţi mai mult timp îşi pot continua pregătirea pentru clasă. La investiţiile făcute aici au participat mai multe organizaţii, iar Ministerul Sănătăţii a contribuit cu 54 de milioane de lei, inclusiv în aparatură de radioterapie.
În spitalul orăşenesc Năsăud se vor strânge bani pentru dotarea cu aparatură de intervenţie de urgenţă cuajutorul un bal caritabil organizat de Rotary Club Năsăud. Spitalul orăşenesc a fost vizat de mai multe scandaluri în ultimii ani în legătură cu asistenţa medicală de urgenţă, ultimul dintr